MDT subsidie

Wat is MDT subsidie? 

Met de subsidie voor Maatschappelijke Diensttijd (MDT) worden maatschappelijke organisaties ondersteund om projecten te realiseren die bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Zij kunnen trajecten van maximaal 6 maanden volgen waarbij zij hun talenten ontwikkelen, anderen ontmoeten buiten hun eigen leefwereld en iets doen voor een ander en de samenleving.

Laat je inspireren

Lees hier bevindingen van MDT-organisaties die je voorgingen. Benieuwd naar de ervaringen van de jongeren die deelnamen? Die vind je op de website voor jongeren.

De MDT-regeling

In de editie van 5 december van de Staatscourant staan de voorwaarden en richtlijnen die horen bij deze subsidie. Download hier de samenvatting van de regeling of bekijk hem hier online.

Samenvatting MDT 2024 (266.5kB)

Trajectvarianten 

Binnen MDT 2024 kunnen vier trajectvarianten worden aangevraagd. De varianten hangen samen met de doelgroep, het aantal uren van een traject en de intensiteit van begeleiding. 

  • MDT-basis: MDT-traject van minimaal 80 uur gedurende een periode van maximaal 6 maanden.
  • MDT-extra: MDT-traject van minimaal 80 uur gedurende een periode van maximaal 6 maanden, waarbij de doelgroep intensieve begeleiding vergt. 
  • MDT-plus: MDT-traject van minimaal 200 uur gedurende een periode van maximaal 6 maanden. 
  • MDT-intensief: minimaal 320 uur in maximaal 6 maanden.

Liever eerst kennismaken met MDT? 

Kies voor een kortlopend project van minimaal 30 uur in maximaal 12 weken. Lees meer over MDT-kort op deze pagina 

MDT-project opzetten 

Meer weten over hoe je een MDT-project opzet? Lees dan verder op deze pagina. 

Een MDT-project opzetten

Laat je informeren 

MDT organiseert regelmatig online informatiebijeenkomsten. Zodra er een nieuwe bijeenkomst gepland staat, zetten we dit op de website.

Bekijk de eventkalender

Sluit je aan!  

Subsidie aanvragen voor jouw MDT-project? Als MDT-organisatie word je onderdeel van een landelijk dekkend netwerk van ruim 6.500 partnerorganisaties, dat elkaar stimuleert en kwaliteiten bundelt, en geef je jongeren de kans een stap te zetten naar hun toekomst.   

Wil je eerst meer weten over wat MDT voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk dan de pagina's voor:  

Heb je vragen? Je stelt ze rechtstreeks via mdt@doemeemetmdt.nl.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.