Subsidie aanvragen voor jouw MDT-project

Als MDT-organisatie word je onderdeel van een landelijk dekkend netwerk dat elkaar stimuleert en kwaliteiten bundelt, en geef je jongeren de kans een stap te zetten naar hun toekomst. 

Subsidieregeling MDT 2023: start een MDT-project!

Op dit moment staan er twee subsidieoproepen open: MDT-kort voor gemeenten en MDT-kort voor in het onderwijs.

In het tweede kwartaal van 2023 volgt er via DUS-I een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie biedt maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten de kans om subsidie aan te vragen voor een MDT-project. Jongeren besteden minimaal 80 uur aan hun MDT-traject in maximaal 6 maanden. Alle jongeren van 12 tot 30 jaar mogen meedoen. Zowel bestaande MDT-organisaties als nieuwe organisaties kunnen samen met een partnerschap van meerdere organisaties een subsidieaanvraag doen. Meer informatie volgt binnenkort.

Op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter via onderstaande button, of houd deze pagina en website van DUS-I in de gaten.

Houd mij op de hoogte van subsidiemogelijkheden

Themabijeenkomst subsidie
Heb je de themabijeenkomst over subsidies van 2 maart gemist? Hier vind je de samenvatting van de bijeenkomst, de Q&A en de presentatie van DUS-I.

MDT-kort

Er staan vanaf 1 november 2022 twee subsidieoproepen open: MDT-kort voor gemeenten en MDT-kort in het onderwijs

MDT-kort voor gemeenten
MDT-kort in het onderwijs

Steeds meer scholen en gemeenten hebben interesse en zien de meerwaarde van MDT. Zij ervaren echter soms drempels om reguliere MDT-trajecten (van minimaal 80 uur) vorm te geven. Ook is MDT bij veel scholen en gemeenten nog onbekend. In deze subsidierondes kunnen zowel gemeenten als onderwijsinstellingen kortlopende MDT-projecten opzetten om zo kennis te maken met MDT en te ervaren welke meerwaarde MDT voor hen heeft. Per project wordt maximaal € 50.000 beschikbaar gesteld voor MDT-trajecten van minimaal 30 uur en maximaal 50 uur over een periode van maximaal 12 weken.

Meer informatie kan je terugvinden op www.zonmw.nl/amd, de LinkedIn-pagina ZonMw: Jeugd en deze webpagina.

Wil je je alvast verder verdiepen in wat een MDT jou nog meer kan opleveren? Lees dan meer over de meerwaarde van MDT voor het onderwijs. En de meerwaarde voor gemeenten.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.