Aansluiten bij het MDT-netwerk

Als MDT-organisatie word je onderdeel van een landelijk dekkend netwerk dat elkaar stimuleert en kwaliteiten bundelt, en geef je jongeren de kans een stap te zetten naar hun toekomst. 

Wil je subsidie aanvragen voor een eigen MDT-project?

Er staan vanaf 1 november 2022 twee subsidieoproepen open: MDT-kort voor gemeenten en MDT-kort in het onderwijs

MDT-kort voor gemeenten
MDT-kort in het onderwijs
Op dit moment staan er twee subsidieoproepen open: MDT-kort voor gemeenten en MDT-kort voor in het onderwijs.

Steeds meer scholen en gemeenten hebben interesse en zien de meerwaarde van MDT. Zij ervaren echter soms drempels om reguliere MDT-trajecten (van minimaal 80 uur) vorm te geven. Ook is MDT bij veel scholen en gemeenten nog onbekend. In deze subsidierondes kunnen zowel gemeenten als onderwijsinstellingen kortlopende MDT-projecten opzetten om zo kennis te maken met MDT en te ervaren welke meerwaarde MDT voor hen heeft. Per project wordt maximaal € 50.000 beschikbaar gesteld voor MDT-trajecten van minimaal 30 uur en maximaal 50 uur over een periode van maximaal 12 weken.

Meer informatie kan je terugvinden op www.zonmw.nl/amd, de LinkedIn-pagina ZonMw: Jeugd en deze webpagina.

Wil je je alvast verder verdiepen in wat een MDT jou nog meer kan opleveren? Lees dan meer over de meerwaarde van MDT voor het onderwijs. En de meerwaarde voor gemeenten.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor lopende projecten?

Er staat op dit moment helaas geen subsidieronde open voor lopende projecten. Wel kunnen lopende projecten betrokken zijn bij de MDT-projecten die worden opgezet in het kader van de bovenstaande subsidieronde. 

Andere mogelijkheden om aan te sluiten bij het MDT-netwerk

Zodra er nieuwe subsidiemogelijkheden zijn voor andere projecten, wordt dat op deze pagina vermeld. Maar naast subsidiemogelijkheden zijn er nog andere mogelijkheden om aan te sluiten bij het MDT-netwerk.

Laat je adviseren via de adviestool

De adviestool is in 10 minuten in te vullen, en geeft suggesties op maat voor nieuwe MDT-organisaties.

Ga naar de adviestool

Bied je diensten aan bij een MDT-project

Denk bijvoorbeeld aan het (gratis) aanbieden van leegstaande ruimtes of trainingen/workshops. Neem hiervoor contact op met één van de projectleiders van de bestaande projecten. Wil je iets betekenen voor het gehele MDT-netwerk? Neem dan contact met ons op.

Bekijk het overzicht met huidige projecten.

Waar moet je aan denken bij het opzetten van een MDT-project?

Als je aan de slag gaat met je eigen MDT-project, is het goed om te weten aan welke randvoorwaarden je moet voldoen. De kern van ieder MDT-project is maatschappelijke impact doordat:

  1. Jongeren (op termijn) iets doen voor een ander en/of de samenleving.
  2. Jongeren vaardigheden ontwikkelen en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
  3. Mensen van jong tot oud en met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten.

Daarnaast zijn er een aantal randvoorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Download de randvoorwaarden (148.2kB)

MDT-prooflabel

Met het MDT-prooflabel willen we jongeren de garantie geven dat hun MDT-reis voldoet aan de kwaliteit die wij voor ogen hebben. Samen met jongeren, MDT-projectleiders, het MDT-team en een afvaardiging uit het MDT-netwerk zijn heldere normen opgesteld waaraan MDT-projectorganisaties in de praktijk worden getoetst. Dit onafhankelijke oordeel van betrokken deskundigen geeft je een waardevol inzicht in het functioneren van je project. Bovendien geeft de feedback handvatten om je organisatie verder te ontwikkelen.

Voor subsidieronde 5a moeten organisaties bij de subsidieaanvraag verklaren binnen de looptijd van de subsidie het MDT-prooflabel te gaan behalen. Voor toekomstige subsidierondes is het label waarschijnlijk een voorwaarde voor het kunnen aanvragen van subsidie.

Alles over het MDT-prooflabel

Voorkom verdringing! 

Wij vinden het belangrijk dat MDT niet ten koste gaat van arbeidsplaatsen of stages. Iedere jongere heeft recht heeft op een passende vergoeding voor wat hij of zij doet. Een niet passende vergoeding voor de taken die een jongere uitvoert kan leiden tot verdringing. Om dit te voorkomen hebben we een risicokaart ontwikkeld. Deze kaart helpt bij het signaleren en voorkomen van verdringing binnen het eigen MDT-traject.

Lees meer over verdringing
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.