MDT in het bedrijfsleven

Door je aan te sluiten bij MDT, help je jongeren hun positie te versterken en help je ze een stap verder in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook kan je jongeren enthousiasmeren voor jouw bedrijf of sector. Er zijn verschillende manieren om je als werkgever te verbinden aan MDT.


Aansluiten
Sluit je aan bij MDT!

Hoe kan ik me aansluiten bij MDT?

Met meer dan 200 MDT-projecten door heel het land, is er altijd een MDT-project of -organisatie in de buurt waar je mee kunt samenwerken. Een van de mogelijkheden is het aanbieden van een MDT-plek waar jongeren (een deel van) hun MDT-traject lopen. Met name voor tekortsectoren kan MDT op deze manier een interessante verbinding vormen. MDT is echter geen vervanging van een stage. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken over inzet en verwachtingen met de MDT-organisatie waar je mee samenwerkt.

Al 250 bedrijven zijn betrokken geweest bij een MDT-traject.

Om jongeren te laten kennismaken met jouw bedrijf en sector, kan je ook bedrijfsbezoeken of speeddates organiseren. Daarnaast kan je jongeren laten meedenken over jouw producten of diensten, bijvoorbeeld over hoe je meer jongeren kunt bereiken. Daarnaast kan je een dienst aanbieden aan een MDT-organisatie. Denk aan het leveren van persoonlijke kennis en ervaring, locaties of workshops. Tenslotte kan je een MDT-organisatie ook via een financiële bijdrage ondersteunen.

Veel bedrijven zijn al betrokken (geweest) bij de start of uitvoering van een MDT-traject. Sluit jij ook aan? 

Aansluiten bij het MDT-netwerk
MDT-varianten

Social Return on Investment

Heb je een social return verplichting richting een opdrachtgever? Mogelijk is een samenwerking met MDT een mooie invulling van jouw social return! Wil je meer weten? Klik dan op de button hieronder.

MDT en SROI
Maria liep mee bij de politie, en interviewde een criminoloog. Amira hielp onder andere in de keuken bij een verzorgingshuis en liep mee bij een tandprothetische praktijk. Lees hun verhaal hieronder.
'Bij mijn MDT wilde ik op drie verschillende plekken verkennen wat bij mij past. Ik werd overal met open armen ontvangen.'
Maria (15)

Ervaringen van jongeren met MDT bij bedrijven 

Maria (15) en Amira (15) kregen via MDT een kijkje in de keuken van hun droomberoep.
Lees het verhaal van Maria en Amira

Kyara (19) proefde tijdens haar MDT van twee sectoren. Ze ging aan de slag in een sportschool en liep mee in de keuken op haar school. Nu weet ze dat haar toekomst in de horeca ligt.
Lees het verhaal van Kyara

Betty (17) wil later graag in de zorg werken. Ze hielp tijdens haar MDT mee in een inloophuis voor buurtbewoners. 
Lees het hele verhaal van Betty

Wat levert MDT mij op?

De positie van jongeren versterken

Door mee te doen aan MDT, bied je extra kansen aan jongeren om zich verder te ontwikkelen: ze ontdekken hun talenten, vergroten hun netwerk en doen (werk)ervaring op. Door deel te nemen aan MDT laat je zien dat je betrokken bent bij de toekomstige generaties en graag een positieve bijdrage levert. Dit draagt ook bij aan een positief imago voor jouw bedrijf.

Jongeren binden aan jouw bedrijf

Voor veel jongeren is een beroepskeuze lastig en ook de eerste stappen op de arbeidsmarkt zijn spannend. Via MDT kan je als werkgever jongeren laten kennismaken met jouw bedrijf of sector, vanuit hun eigen interesses en behoeften. Ook kan je hen enthousiast maken voor het werk dat je doet.

Jouw organisatie en/of product jongerenproof maken

Jongeren kunnen meedenken over jouw organisatie, diensten of producten. Met hun kennis en ervaringen kan je jouw product of dienst beter laten aansluiten bij de behoeften en leefwereld van jongeren. Laat jongeren bijvoorbeeld meedenken over het gebruik van social media of het organiseren van een evenement. 

MDT'ers kunnen bijdragen aan het moderniseren van je organisatie, je diensten of producten.

Regionale samenwerking

Wil jij samenwerken en bijdragen aan een regionaal samenwerkingsverband (RSV)? Ben je een school, gemeente, maatschappelijke organisatie, fonds of bedrijf? Neem dan contact op met de RSV bij jou in de buurt! Meer informatie vind je op deze pagina:

Regionale samenwerking

Contact

Wil je je aansluiten bij het netwerk, of heb je eerst nog wat vragen over wat MDT? Neem dan contact op met ons via mdt@doemeemetmdt.nl

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.