MDT in het bedrijfsleven

Door je aan te sluiten bij het MDT-netwerk, laat je jongeren kennismaken met het bedrijfsleven en help je ze een stap verder in hun ontwikkeling. Er zijn verschillende manieren om je als bedrijf te verbinden aan MDT.

Aansluiten

De waarde van MDT in jouw bedrijf of organisatie 

Maatschappelijke bijdrage
Door mee te doen aan MDT, lever je een maatschappelijke bijdrage. Enerzijds door jongeren extra kansen te bieden: ze ontwikkelen hun talenten, vergroten hun netwerk en doen werkervaring op. Anderzijds doordat jongeren via MDT en bij de organisatie een maatschappelijk project doen. 

'Bij mijn MDT wilde ik op drie verschillende plekken verkennen wat bij mij past. Ik werd overal met open armen ontvangen.'
Maria (15)

Jongeren enthousiast maken voor je werk
Via MDT kan je als werkgever jongeren enthousiast maken voor het werk dat je doet. Dit kan voor kleinere bedrijven, publieke en maatschappelijke organisaties erg aantrekkelijk zijn. MDT helpt bij het aantrekken van jongeren

Organisatie en/of product wordt jongerenproof
Jongeren kunnen bijdragen aan het moderniseren van je organisatie, je diensten of producten. Daarmee sluit je als organisatie of met jouw product of dienst beter aan bij de behoeften van jongeren. Een voorbeeld is een MDT bij een museum waarbij jongeren meedenken over het bereiken van een jonger publiek. 

Profilering
MDT draagt bij aan een positief imago van je bedrijf. Je laat zien dat je een maatschappelijke bijdrage levert. Daarnaast word je interessanter voor jongeren of je laat jongeren meedenken over hoe dat te worden. Hierdoor profileer je je als maatschappelijk betrokken onderneming bij jongeren. 

Nieuwe samenwerkingen bouwen
Door aan te sluiten bij MDT, versterk je je netwerk. Door MDT ontstaan nieuwe lokale samenwerkingen met partners zoals vrijwilligerscentrales en jongerenwerk.

MDT'ers kunnen bijdragen aan het moderniseren van je organisatie, je diensten of producten.
Maria liep mee bij de politie, en interviewde een criminoloog. Amira hielp onder andere in de keuken bij een verzorgingshuis en liep mee bij een tandprothetische praktijk. Lees hun verhaal hieronder.

Ervaringen van jongeren met MDT bij bedrijven 

Maria (15) en Amira (15) kregen via MDT een kijkje in de keuken van hun droomberoep.
Lees het verhaal van Maria en Amira

Kyara (19) proefde tijdens haar MDT van twee sectoren. Ze ging aan de slag in een sportschool en liep mee in de keuken op haar school. Nu weet ze dat haar toekomst in de horeca ligt.
Lees het verhaal van Kyara

Betty (17) wil later graag in de zorg werken. Ze hielp tijdens haar MDT mee in een inloophuis voor buurtbewoners. 
Lees het hele verhaal van Betty

Al 250 bedrijven zijn betrokken geweest bij een MDT-traject.

MDT en jouw bedrijf

Een van de mogelijkheden is het aanbieden van een plek waar jongeren (een deel van) hun MDT-traject lopen. Zo zijn er trajecten waarbij jongeren advies geven over hoe een dienst of product meer jongeren kan bereiken. Of trajecten waarbij jongeren meelopen in de organisatie en zo kennismaken met het bedrijf en de sector. Je kan als bedrijf een MDT-organisatie ook financieel steunen of een dienst aanbieden. Denk aan het leveren van personeel, locaties of workshops. We zien dat bedrijven dit vaak tegen een scherpe prijs doen of zelfs als gift, om zo een MDT-project te co-financieren.

Al 250 bedrijven zijn betrokken (geweest) bij de start of uitvoering van een MDT-traject. Sluit jij ook aan? 

Aansluiten bij het MDT-netwerk
MDT-varianten

MDT en Social Return on Investment
Ben je als bedrijf bezig met het invullen van Social Return on Investment? Mogelijk is een samenwerking met MDT een mooie invulling van jouw social return! Bijvoorbeeld door het bieden van een MDT-plek of het bieden van workshops aan jongeren. Wil je meer weten? Klik dan op de link hieronder.

MDT en SROI

Contact

Wil je je aansluiten bij het netwerk, of heb je eerst nog wat vragen over wat MDT? Neem dan contact op met ons via mdt@doemeemetmdt.nl

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.