MDT-Impactreis

Op deze pagina vind je de MDT-Impactreis. Als MDT willen we graag zoveel mogelijk impact maken, voor jongeren en voor de samenleving. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Want wat is impact eigenlijk? En hoe kun je de impact van jouw project vergroten? Dit soort vragen worden besproken en beantwoord in de MDT-Impactreis.

Download de MDT-Impactreis (683.2kB)

De Impactreis bestaat uit vier stappen. Als project doorloop je deze stappen om te leren hoe je grip krijgt op je impact en hoe je jouw impact kunt vergroten. Daarnaast vind je in de Impactreis een werkblad, waarmee je direct aan de slag kunt voor jouw eigen MDT-project.

Met de MDT-Impactreis leer je hoe je grip krijgt op je impact en hoe je jouw impact kunt vergroten.

Wanneer je het werkblad hebt ingevuld, ontvangen wij hem graag weer van jullie terug. We kunnen jullie op basis hiervan namelijk feedback geven om jullie te helpen om nog meer impact te maken. Je kunt je ingevulde MDT-Impactreis opsturen naar vandevelde@ese.eur.nl

Q&A

  • Waarom zou ik gebruik maken van deze MDT-Impactreis?
    De MDT-Impactreis helpt jullie project om meer inzicht en grip te krijgen op de impact. Dit stelt jullie project in staat om uiteindelijk meer impact te genereren voor jongeren en voor de samenleving. Daarnaast zien we ook dat impact steeds belangrijker wordt, ook buiten MDT. Zo zijn steeds meer bedrijven en fondsen geïnteresseerd in impact. Het inzichtelijk hebben van jullie eigen impact kan dus ook helpen bij het vinden van cofinanciering en andere partners voor je MDT-project.

    Tot slot krijgen we bij MDT, als steeds meer projecten dit gaan gebruiken en de Impactreis terugsturen, ook steeds meer zicht op de impact van MDT als geheel. Daarmee kunnen we aantonen dat MDT een waardevol programma is, waardoor we MDT waarborgen voor de langere termijn.
We ontvangen graag de ingevulde MDT-Impactreis van jullie terug!
  • Ik heb al een verandertheorie met mijn organisatie, kan ik die ook gebruiken?
    Wat mooi dat jullie al een verandertheorie hebben opgesteld! Je kunt ook deze verandertheorie gebruiken, in plaats van het format dat in de MDT-Impactreis wordt genoemd. Het is wel belangrijk dat de verschillende elementen die in het format in de MDT-Impactreis genoemd worden (p. 6-8) ook terugkomen in jullie verandertheorie. Elementen waarvan het belangrijk is dat zij terugkomen zijn: activiteiten, outputs, effecten op de korte en lange termijn, een impactdoelstelling en de beschrijving van contextfactoren die van invloed zijn op het effect van jullie project. 

    Zoals hierboven aangegeven ontvangen wij graag de ingevulde MDT-Impactreis van jullie terug. Op deze manier kunnen we jullie weer van feedback voorzien. Jullie kunnen in plaats van de MDT-Impactreis dus ook jullie eigen verandertheorie toesturen, maar het zou kunnen dat onderdelen voor ons onduidelijk zijn omdat jullie vorm van een verandertheorie wellicht weer anders is. Dit maakt het lastiger om feedback te geven, maar uiteraard zullen we ons best doen.

    Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de verandertheorie om te zetten naar het format in de MDT-Impactreis. Dat is voor ons erg fijn, en daarmee ontvang je ook gegarandeerd weer feedback.
Het doel van het impactonderzoek is om jullie te ondersteunen bij het inzichtelijk maken van jullie impact, om vanuit daar te leren en verbeteren.
  • Waarvoor is het impactonderzoek? Vooral ter verantwoording, of is het breder?
    Het doel van het impactonderzoek is om jullie te ondersteunen bij het inzichtelijk maken van jullie impact, om vanuit daar te leren en verbeteren. Op die manier kun jij jouw project aanpassen om zo meer impact te maken op jongeren en de maatschappij. Natuurlijk is ook de Tweede Kamer geïnteresseerd in de impact van MDT. We hopen door het terugontvangen van de MDT-Impactreis een beter beeld te krijgen van de totale impact van MDT. Op die manier kunnen we aantonen dat MDT een waardevol programma is dat de komende jaren zeker doorgezet moet worden.
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.