De subsidieregeling MDT voor 2024 staat open!

01 februari 2024
Per 1 februari 2024 staat de MDT-subsidie voor 2024 open. Met deze regeling kunnen maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten een MDT-project voor jongeren starten.

De subsidieaanvraag kan gedaan worden voor een MDT-project van twee of drie jaar met een minimale subsidie van €240.000 en maximaal €4,5 miljoen. Dat betekent MDT-trajecten waarin jongeren minimaal 80 uur in maximaal 6 maanden wordt aangeboden. Een subsidieaanvraag wordt met minimaal één andere partner samen ingediend. Ook kunnen organisaties zich aansluiten bij een regionaal samenwerkingsverband (RSV) om samen te werken aan een landelijk dekkend aanbod voor jongeren.

Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden van 1 februari, 10:00 uur tot 1 mei 2024, 15:00 uur.

Meer informatie

Ambitie

In 2023 zijn er maar liefst 121 MDT-projecten gefinancierd. Dit is bijna een verdubbeling van het aantal trajecten ten opzichte van 2021. Daarmee zullen ruim 105.000 nieuwe MDT-trajecten worden gevolgd door jongeren de komende 3 jaar. Dit draagt bij aan de ambitie van 550.000 gehonoreerde MDT-trajecten in 2026. Met deze subsidie in 2024 breidt MDT het netwerk nog verder uit, zodat nog meer jongeren een MDT kunnen volgen die bij hun interesses, behoeftes en levensfase past. Op die manier kunnen jongeren werken aan hun talenten en betekenisvolle ontmoetingen hebben met mensen buiten hun eigen leefwereld en impact hebben op een ander of de samenleving.

Informatiebijeenkomsten

Terwijl de ene organisatie zijn aanvraag al invult, is de ander nog aan het oriënteren. Bijvoorbeeld: hoe kan ik MDT precies inzetten in mijn organisatie? Wat betekent het om in een partnerschap een project op te zetten? Is mijn project beter geschikt voor een MDT-kort subsidieaanvraag? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de online informatiebijeenkomst op 29 februari. MDT geeft in samenwerking met subsidieverstrekker DUS-I uitleg over de subsidieregeling, het aanvraagproces, het aangaan van samenwerkingsverbanden in de regio en beantwoordt al je vragen.

In maart en april volgen wekelijks nog online vragenuurtjes voor potentiële aanvragers die nog inhoudelijke vragen hebben over hun aanvraagproces. Via de eventkalender kan je terecht voor exacte data en inschrijving.

Bekijk eventkalender
Veelgestelde vragen uit eerste informatiebijeenkomsten
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.