MDT-Impactreis en impact management

13 juni 2024
Met MDT willen we graag zoveel mogelijk impact maken. Maar, wat is impact eigenlijk? Hoe weet je wat de impact van jouw project is? En hoe kun je impact op jongeren en de samenleving vergroten? Om jouw project te helpen bij dit soort vragen, heeft MDT de MDT- Impactreis opgesteld.

Wat is de MDT-Impactreis?   

De MDT-Impactreis is een hulpmiddel om te leren hoe je grip krijgt op de impact van jouw project. Wanneer je meer grip hebt op je impact, kun je ook leren en verbeteren met als doel om uiteindelijk meer impact te kunnen genereren voor jongeren en de samenleving. Wil je meer weten en/of zelf aan de slag? Klik dan onderaan dit bericht op de button voor meer informatie en een werkblad waar je zelf mee aan de slag kunt.

Fysieke trainingen en online inloopspreekuren 

Bij MDT ondersteunen we je graag in het inzichtelijk maken van de impact van je MDT-project door het geven van impact-trainingen op locaties in verschillende regio’s. Klik op onderstaande button om meer informatie te ontvangen!

Klik hier om meer informatie te ontvangen
“De training was inspirerend, goed gepresenteerd, duidelijk en stevig.”
MDT-projectleider

Ook worden de komende tijd online inloopspreekuren gepland. Wil je aan de slag met de Impactreis maar ben je nog wat zoekende, ben je er al mee bezig en loop je ergens tegenaan of heb je andere vragen over de MDT-Impactreis? Tijdens deze inloopmomenten kun je vrijblijvend terecht met al jouw vragen over impact binnen jouw MDT-project. De inloopspreekuren zijn één-op-één met één van onze onderzoekers.

“Mooie voorbeelden gericht op MDT en dus bruikbaar voor het project waar ik mee bezig ben. Leerzaam.”
MDT-projectleider

Heb je vragen over de trainingen of inloopspreekuren?

Heb je vragen over de trainingen of over de online inloopmomenten? Stuur dan een mail naar David van de Velde (vandevelde@ese.eur.nl).

Waarom de MDT-Impactreis? 

  • De MDT-Impactreis helpt jouw project om meer inzicht en grip te krijgen op de impact die jij maakt met jouw MDT-project. Dat is fijn, want met die informatie kan jij nog gerichter aan de slag en uiteindelijk nog meer impact genereren voor jongeren en de samenleving.  
  • Daarnaast zien we dat het maken van impact steeds belangrijker wordt, ook buiten MDT. Zo zijn steeds meer bedrijven en fondsen geïnteresseerd in impact. Het inzichtelijk hebben van de eigen impact van jouw MDT-project kan dus ook helpen bij het vinden van cofinanciering en andere partners voor je MDT-project.
  • Tot slot krijgen we bij MDT, als steeds meer projecten de MDT-Impactreis gaan gebruiken en naar ons terugsturen voor feedback, meer zicht op de impact van MDT als geheel. Daarmee kunnen we aantonen dat MDT een waardevol programma is, wat nodig is om MDT te kunnen waarborgen voor de langere termijn.

Meer weten en zelf aan de slag?  

Wil je meer weten en/of zelf alvast aan de slag? Op deze pagina vind je meer informatie, een Q&A en download je de MDT-Impactreis. In de Impactreis vind je het werkblad (p. 6-8) waar je direct mee aan de slag kunt en de kennis uit de Impactreis in de praktijk brengt voor jouw MDT-project. 

Wij ontvangen de ingevulde Impactreis graag retour zodat we je feedback kunnen geven en verder op weg kunnen helpen. Insturen kan door te mailen naar David van de Velde (vandevelde@ese.eur.nl). 

Heb je nog verdere vragen over impact, de training of de online inloopmomenten? Neem dan contact op met David van de Velde via vandevelde@ese.eur.nl. 

Alles over de MDT-Impactreis
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.