MDT doet mee met de Week tegen Eenzaamheid

26 september 2023
Van 28 september tot en met 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is extra aandacht voor het thema eenzaamheid en zijn er speciale activiteiten. Een aantal MDT-organisaties zet zich actief in voor het verminderen van eenzaamheid. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid besteedt MDT extra aandacht aan dit belangrijke thema. Hoe wij dat doen? Hou onze social kanalen komende week in de gaten.

Uitnodiging landelijke opening Week tegen Eenzaamheid

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert de Landelijke Opening van de Week tegen Eenzaamheid in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Wil jij erbij zijn? Schrijf je hieronder in!

  • Wat: kennis en inspiratie voor wie in beleid of praktijk met het thema eenzaamheid te maken heeft
  • Wanneer: woensdag 27 september
  • Hoe laat: 13.30-19.00 uur, inclusief netwerkdiner
  • Waar: Beatrix Theater, Utrecht
  • Kosten: deelname is kosteloos 
Schrijf je nu in!

MDT x actieprogramma Een tegen Eenzaamheid

MDT zet zich samen met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid in voor het verminderen van eenzaamheid. MDT is lid van de nationale coalitie van Eén tegen eenzaamheid en via een kwartiermaker MDT x eenzaamheid worden gemeenten ondersteund om lokaal met MDT en eenzaamheid aan de slag te gaan. Meer weten over het tegengaan van eenzaamheid via een MDT-project? Neem contact op met kwartiermaker eenzaamheid Bassima El Haïk ( b.elhaik@jso.nl, 06-38166703) of lees er alles over op onze MDT x Eenzaamheid pagina.

Kom erbij-pakket: gratis materialen voor activiteiten

Wil jij als MDT-organisatie je activiteit in de spotlight zetten en samen zorgen voor meer aandacht om eenzaamheid te verminderen? Maak gebruik van het gratis beschikbaar gestelde landelijke ‘Kom erbij-pakket’. Hierin vind je aankledingsmaterialen zoals placemats, gesprekstarters, uitnodigingskaarten, vloerstickers en posters. De materialen zijn kosteloos te bestellen.

Download het 'Kom erbij-pakket'

Doe ook mee met de Week tegen Eenzaamheid

Al ruim 60.000 jongeren en 5.000 organisaties zijn aangesloten bij het MDT-netwerk. Zorg jij samen met ons voor meer aandacht voor eenzaamheid? Download dan materiaal om mee te doen en/of meld je aan voor de Landelijke Opening van de Week tegen Eenzaamheid. Zien we jou daar?

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.