MDT x sport

MDT biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om hun talenten te ontwikkelen, iets te doen voor een ander en/of de samenleving en mensen te ontmoeten buiten hun eigen leefwereld. Ook bouwen jongeren met MDT meer zelfvertrouwen op, weten ze beter wat ze willen en doen ze belangrijke vaardigheden op. Sport en beweging helpen hierbij. Sport brengt jongeren én anderen in de samenleving bij elkaar, het creëert nieuwe vriendschappen en biedt nieuwe uitdagingen en ervaringen om grenzen te verleggen. 

MDT en sport

MDT kan de ambities van het sportakkoord helpen versterken. Met MDT kunnen bijvoorbeeld nieuwe doelgroepen worden bereikt die nu nog niet sporten en bewegen. Daarnaast is het mogelijk dat jongeren die een MDT-traject binnen sport doorlopen, een bijdrage leveren aan het versterken en vitaler maken van een sportaanbieder. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die zich tijdens hun MDT inzetten als trainer, coach of andere vrijwillige functie binnen een sportclub.

Factsheet MDT en sport (160.5kB)
'Ik werd gematcht aan mijn sportmaatje, een jongen die nog niet zo lang in Nederland woonde, om tien weken samen te sporten. Hij heeft zich nu aangemeld bij een reguliere voetbalvereniging. Heel leuk om te horen!'
- Fleur bij MDT Sportvrienden

In een serie verhalen laten we de diversiteit binnen MDT zien en lees je meer over wat MDT in combinatie met sport kan betekenen. Je leest het hieronder in de ervaringsverhalen van Fleur, Christina en Darren.

Het verhaal van Fleur
Het verhaal van Christian
Het verhaal van Darren

Je leest hier alle ervaringen van jongeren en professionals.

'Local Heroes gaf me de kans om mijn enthousiasme over sport over te brengen op anderen.'
- Darren bij MDT Local Heroes

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar meer informatie rondom het onderwerp sport? Neem dan een kijkje op de website van NOC*NSF. 

Bekijk de website van NOC*NSF

Subsidie aanvragen voor een eigen MDT-project?

Regelmatig is er nieuws over nieuwe subsidiemogelijkheden voor MDT. Alle informatie over subsidies van MDT vind je hier.

Lees verder

Wil je je alvast verder verdiepen in wat MDT jou nog meer kan opleveren? Bekijk dan de inspiratiesessies of lees verder via onderstaande links.

MDT in het onderwijs
MDT voor gemeenten
MDT voor maatschappelijke organisaties

Contact

Wil je meer weten over de combinatie van MDT met sport? Neem dan contact op met kwartiermaker MDT en sport: Taco Prins.

Partners van MDT x Sport zijn NOC*NSF, VSG, KNVB.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.