Naast school en/of werktijd: Toekomstbeeld ontwikkelen naar opleiding en/of werk

Voorbeeld MDT-traject: Young Leaders Uit de Buurt 

Binnen het project Young Leaders Uit de Buurt ontdekken jongeren uit kwetsbare wijken hun talenten. Ze versterken hun vaardigheden en leren maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in hun buurt. Zo ontwikkelen ze zich tot positieve jonge leiders. Door met hun initiatieven naar buiten te treden, motiveren ze ook andere jongeren om hen heen. De MDT bevat een trainings- en praktijkgedeelte. Tijdens de training gaan de jongeren aan de slag met hun talenten en bedenken ze een of meerdere plannen voor het organiseren van sociale activiteiten in hun buurt. In de maanden daarna voeren ze de plannen uit. Dit kan bijvoorbeeld een buurtfeest zijn voor jong en oud, een sporttoernooi of jongerendebat. Ter afsluiting krijgen de jongeren een certificaat en de mogelijkheid om nog een tijdje individueel gecoacht te worden.

Omschrijving deelnemende jongeren

Jongeren in deze variant dragen bij door hands-on en praktisch bezig te zijn. Ze doen graag iets voor hun directe leefomgeving, bijvoorbeeld aan een leefbare wijk.

Opleidingsniveau: met name vso, pro, mbo en entree

Leeftijd: 17 – 27 jaar

Motivatie: ik wil een steuntje in de rug en gezien worden in mijn talenten

Omschrijving MDT-traject

Inzet: 4-20 uur in de week, voor maximaal 6 maanden

Activiteit: 

Hands-on aan de slag: jongeren gaan praktisch en met creativiteit te werk. Denk hierbij aan het opknappen van een wijk of buurt, het organiseren van sportactiviteiten of het maken van fi lms en theater.

Beoogd resultaat van het MDT-traject

Door te focussen op talenten en successen groeit het zelfvertrouwen van een jongere. Deze MDT biedt toekomstperspectief door handvatten aan te reiken bij het vinden van een passende opleiding of werk. Het MDT-traject kan de leefwereld van deze jongeren vergroten door de ontmoeting met andere personen. Daarnaast helpt ontmoeting ook in het vergroten van het netwerk van de jongere.

Lees het ervaringsverhaal van Amine bij MDT Meer Young Leaders op de kaart

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.