Vacature combibaners MDT onderwijs

27 juni 2023
MDT zoekt twee combibaners (24 uur per week – 1 jaar met mogelijke verlenging). Meer weten? Je vindt hier de volledige vacature.

MDT zoekt twee combibaners 

(VO, MBO, HO)
Voor schooljaar 2023/2024

Wil jij jouw passie voor onderwijs en jongeren verrijken met een beleidsmatige component? Wil je met jouw expertise meewerken aan een landelijke beweging die zowel jongeren als de maatschappij verder brengt? Kom dan als combibaner werken bij het programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Bij MDT zijn we op zoek naar twee combibaners, één uit het VO en één uit het MBO of HO.

Programmadirectie MDT
MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Tijdens dit programma kiezen jongeren – tussen de 12 en 30 jaar oud - ervoor hun talenten te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het kabinet wil de sociale en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren bij de samenleving stimuleren en faciliteren. In het coalitieakkoord is daarom besloten dat MDT voortgezet en uitgebouwd wordt.

Onze werkwijze
De MDT-aanpak kenmerkt zich door co-creatie, jongerenparticipatie, wendbaarheid en lerend ontwikkelen. Dit heeft als doel om breed draagvlak en eigenaarschap voor MDT in de samenleving te creëren. Of het nu gaat om de randvoorwaarden van een MDT-traject, of het opzetten van een subsidieregeling: de MDT-aanpak dient als een gids bij het ontwerpen.

Cluster onderwijs
Binnen de programmadirectie MDT werkt het cluster onderwijs aan de opgave om MDT binnen het onderwijs een duurzame plek te geven. Dat doen we door scholen te enthousiasmeren voor MDT en hen te ondersteunen in hun proces van starten met MDT tot opschalen van MDT. Het is onze droom dat MDT een vanzelfsprekend en waardevol onderdeel wordt van de studieloopbaan van alle jongeren, ongeacht opleidingsniveau.

Wat ga je doen?
Bij OCW werken nu meer dan 15 collega’s die een baan in de praktijk (leraar, schoolleider, werkzaam bij een culturele instelling) combineren met het werken voor het ministerie. Dat is erg waardevol, want als combibaner maak jij de verbinding tussen beleid en de praktijk. Bij de programmadirectie MDT werk je binnen het cluster onderwijs mee aan de groeistrategie van MDT. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over strategie, beleid en uitvoering, vanuit jouw unieke praktijkervaring. Je komt proactief met ideeën om MDT duurzaam in het onderwijs en op scholen een plek te geven. Je organiseert en begeleidt (thema)bijeenkomsten en werkbezoeken die daaraan bijdragen. Je benut je onderwijsnetwerk om de samenwerking tussen je beleidscollega’s en relevante personen te bevorderen.

Wie ben jij?

 • Je werkt als leraar, onderwijsondersteuner (bijvoorbeeld decaan of zorgcoördinator) of leidinggevende in het onderwijs. Je bent actief in dienst van een schoolbestuur en hebt toestemming van je leidinggevende om naast je werk in het onderwijs voor een periode van minimaal een jaar te werken als combibaner bij OCW.
 • Je kent MDT en bent overtuigd van de meerwaarde van MDT voor jongeren en de samenleving;
 • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het brede onderwijsveld en kent de verschillende stakeholders;
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Je bent in staat veel verschillende ‘ballen in de lucht te houden’ en kunt snel schakelen;
 • Jij bent een creatieve bruggenbouwer met lef en een hands-on mentaliteit;
 • Je beschikt over een sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je werkt proactief, zelfstandig en functioneert uitstekend binnen een team.

Overige informatie

 • Meer informatie over MDT? Bekijk dan eens onze website: www.doemeemetmdt.nl en onze voortgangsrapportage op www.mdtvoortgangsrapportage.nl
 • Dienstverband: tijdelijke aanstelling of detachering voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Startdatum: 1 september 2023
 • Uren per week: 24 uur
 • Salarisniveau: detachering of schaal 11 van functiegebouw Rijk
 • Standplaats: Den Haag (Rijnstraat 50, Den Haag); hybride werken is de norm (op maandag is aanwezigheid in Den Haag een vereiste)
 • Gesprekken kunnen zowel fysiek als digitaal plaatsvinden.

Reageren
Mail bij interesse je CV en motivatiebrief uiterlijk 31 juli 2023 naar Imane Haidour, Programmamanager MDT via i.haidour@minocw.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature: Imane Haidour, i.haidour@minocw.nl, 06 55 81 21 09.


.


Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.