Toeslagen

26 september 2023

Niet alleen vele ouders, maar ook hun kinderen zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Deze kinderen (waarvan een groot deel inmiddels jongvolwassen is) hebben aangegeven dat zij door de toeslagenaffaire zijn belemmerd in hun ontwikkeling en uiten de behoefte om daar iets aan te doen. Enkele jongeren hebben aangegeven dat in hun ervaring MDT een bijdrage kan leveren voor kinderen van gedupeerden met deze ontwikkelbehoefte. 

We vinden het als MDT belangrijk om, ook al kunnen we maar een handjevol getroffen jongeren met MDT verder helpen, ons hier toch hard voor te maken. Daarom willen we er in ieder geval voor zorgen dat deze jongeren, ouders en professionals bekend raken met MDT en de mogelijkheden voor deelname. 

Verhalen delen

De komende periode vertellen we daarom meer verhalen van deze jongeren die een MDT doen of hebben gedaan. Ken jij ook jongeren die MDT doen en een kind van een gedupeerde zijn? Wij komen graag in contact. Stuur een bericht aan b.vandervlist@doemeemetmdt.nl. Hier of via onderstaande button lees je het verhaal van Rovernio en Chinyere.

Lees de verhalen

Ondersteuning en uitwisseling

Merk je dat je kinderen van gedupeerden bereikt en er behoefte is aan aanvullende ondersteuning voor deze jongeren (voor, tijdens en/of na jouw MDT)? Verwijs hen dan naar de website van de Kindregeling of naar de gemeente. Gemeenten hebben de mogelijkheid om extra ondersteuning te bieden dat gefinancierd wordt door het Rijk. Heb je behoefte aan uitwisseling met andere MDT-projecten rondom dit onderwerp, dan horen wij graag van jou, want samen maken we dit graag mogelijk.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.