Samenwerking met Giro555

30 november 2023

We hebben goed nieuws: MDT slaat de handen ineen met Giro555! We roepen jullie op om samen met ons in actie te komen. Door bijvoorbeeld te nemen aan bestaande Giro555-acties, of zelf initiatieven te starten. Zo vergroten we samen het maatschappelijk bewustzijn en de betrokkenheid van jongeren.

Wil jij meer weten en in actie komen? Blijf dan als één van de eersten op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wat is Giro555?

Giro555 is een samenwerkingsverband van 11 Nederlandse hulporganisaties dat de handen ineen slaat bij uitzonderlijke humanitaire rampen. Onder de noemer Giro555 organiseren ze gezamenlijk nationale inzamelingsacties waarbij iedereen in Nederland wordt opgeroepen om geld te doneren of actief bij te dragen aan de campagne. Giro555 kan gezien worden als Nederlands ‘cultureel erfgoed’, iets waar we trots op mogen zijn en waar we vanuit MDT graag de jongeren in Nederland bij willen betrekken.

Iets doen voor een ander

Een centrale pijler van MDT is iets doen voor een ander en/of de samenleving. En dat sluit naadloos aan bij de missie van Giro555. Giro555 werkt samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media om heel Nederland te mobiliseren tijdens een landelijke inzamelingsactie. Ook MDT wil in het geval van een nationale inzamelingsactie klaar staan, zodat meer jongeren de kans de krijgen om zich in te zetten.

'Alle jongeren die een MDT doen, doen iets goeds voor een ander. Dat sluit aan bij onze missie. Het netwerk van MDT groeit hard en steeds meer jongeren doen mee. Voor ons biedt dat kansen om meer jongeren te betrekken bij onze inzamelingsacties.'
Annemieke de Jong, Bureau-manager bij Giro555.

MDT x Giro555

MDT gaat met een 'quick response'-aanpak het uitgebreide netwerk informeren, inspireren en mobiliseren. We roepen organisaties en jongeren op om deel te nemen aan bestaande Giro555-acties of om zelf initiatieven te starten ten behoeve van de inzameling. Juist omdat de deelnemende jongeren zich vanuit het MDT- traject inzetten voor anderen en voor de maatschappij, is het organiseren van of meedoen aan een actie van Giro555 een logische stap.

Op dit moment bestaat het MDT-netwerk uit maar liefst 2.000 officiële samenwerkingspartners, vele duizenden betrokken organisaties, meer dan 100.000 jongeren die deelnemen en nog eens circa 200.000 jongeren die in de komende jaren mee kunnen gaan doen. Dankzij deze samenwerking kan Giro555 meer jongeren betrekken waardoor de impact van de hulpactie aanzienlijk kan worden vergroot.

Binnenkort volgt meer informatie. Wil jij op de hoogte blijven? Meld je dan aan:

Blijf op de hoogte
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.