Nieuwe video: Touzani en zijn vriend nemen deel aan MDT Vitesse United

06 maart 2023
Nu te zien: de video van straatvoetballer Soufiane Touzani en zijn vriend Salaheddine, waarin zij deelnemen aan een MDT-traject bij Vitesse United. Deze MDT is een onderdeel van Community Champions.

Touzani, die ooit zelfs een balletje trapte met de beroemde voetballer Ronaldinho, heeft wereldwijd meer dan een miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en is een belangrijk rolmodel voor jongeren. Hij zet dit bereik nu in om zijn jonge achterban te inspireren. 

“Ik heb ervaren hoe MDT jongeren helpt bij hun toekomst en onze samenleving een stukje sterker maakt. Dat heeft mijzelf ook heel veel positiviteit gegeven.”
Touzani

In de video zie je dat Touzani en zijn vriend tijdens Salaheddine hun MDT een workshop bij kickbokssschool Riverside volgen, die in het teken staat van mentale weerbaarheid. Vervolgens doen ze, samen met 45 andere jongeren, mee met een ‘matchday’ op het trainingscomplex van Vitesse. Ook kwamen de vrienden in actie voor twee Vitessefans die in een verpleeghuis wonen. Benieuwd? Je bekijkt de video hier:

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.