Nieuw MDT-jongerenpanel van start

08 september 2020
Maar liefst acht nieuwe leden sloten zich onlangs aan bij het MDT-jongerenpanel. Hoog tijd voor een kennismaking! Hoe die verliep, vertelt Remco Visser, een van de nieuwe panelleden.

Remco: "Van te voren was ik erg benieuwd hoe de kennismaking zou gaan. Hoe doe je dat, een hele dag met elkaar optrekken op anderhalve meter afstand? Gelukkig was, mede dankzij een geïmproviseerde warming-up oefening van de organisatie het ijs snel gebroken!" 

De warming-up brak snel het ijs

"Daarna was er een algemene kennismaking. Dat deden we met een spel waarbij we waarheden en leugens over onszelf moesten vertellen. De rest moest raden wat echt was en wat niet. We leerden veel over elkaar. Zo weet ik nu dat er iemand met 15 ooms en tantes is, een ander bang is voor melk en een van ons naar Zweden is gefietst!"

Het tweede onderdeel was een presentatie van Mirte, van het kernteam MDT. Mirte vertelde over het waarom van MDT, wie er meedoen en wat onze rol als panel precies precies is. Na de lunch was het tijd voor een cursus “ervaringskennis inzetten”. We werden in korte tijd omgevormd tot ervaringsdeskundigen en motiverende sprekers! De laatste middagactiviteit was een speurtocht waarbij we in groepjes door Utrecht werden gestuurd. Van Nijntje Pleintje tot Domtoren en bij ieder punt moesten we een ander MDT-project opzoeken. Zo kreeg iedereen een beter beeld van wat voor MDT-projecten er allemaal zijn." 

Speurtocht met oude en nieuwe panelleden
Remco (links) bij het Nijntje Pleintje 

"Bij terugkomst presenteerden de groepjes hun bevindingen en welk MDT-project zij een keer willen bezoeken." 

Presentatie van de speurtocht

"We eindigden de inspirerende dag met een supergezellige borrel. De sfeer was goed en merkten dat we ook op anderhalve meter een hoop lol kunnen beleven. Ik kijk terug op een ontzettend geslaagde dag en ik kan niet wachten om voor het panel aan de slag te gaan!"  

Lees meer over het MDT-jongerenpanel
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.