MDT'ers genomineerd voor Young Impact Awards 2021

07 april 2021
Op 30 juni 2021 worden voor de vijfde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken. Dit jaar zijn er in twee categorieën MDT’ers genomineerd.
MDT'er Dani van der Marel organiseerde een talkshow in zijn kerk om dichterbij klasgenoten met andere religies te komen

Young Impact helpt jongeren om in actie te komen voor een betere wereld op een manier die bij hen past. Zo ontwikkelen ze niet alleen hun talenten en hun cv, maar dragen ze ook actief bij aan de maatschappij. De Young Impact Awards voor projecten die hierbij in het oog springen worden nu al vijf jaar uitgereikt. 

Dit jaar is MDT’er Dani van der Marel (18) genomineerd in de categorie diversiteit. Op school in Pijnacker kwam hij in aanraking met de Young Impact challenge als MDT. Zo organiseerde hij uiteindelijk een talkshow in zijn kerk om dichterbij klasgenoten met een ander geloof te komen. In de talkshow zochten ze de raakvlakken tussen het christendom en de islam op, en ontdekten ze hoeveel ze met elkaar gemeen hebben. In een Radio 1-interview vertelt hij over de totstandkoming van dit mooie project. 

In de categorie maatschappij is er een MDT-project genomineerd van 160 jongeren van vier Rotterdamse scholen in het speciaal onderwijs. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau bleek dat naast ouderen vooral jongeren met een verstandelijke beperking zeer vatbaar zijn voor vereenzaming tijdens de coronacrisis. Om een lichtpuntje te vormen voor de ouderen staken de leerlingen van deze Rotterdamse scholen de handen uit de mouwen, en ontwierpen en maakten ze zelf lantaarns en kerstballen. Ze werden op 14 december met gepaste afstand symbolisch overhandigd en opgehangen in een grote kerstboom in een verzorgingstehuis. Het leverde een dag vol prachtige momenten op. 

Breng hier je stem uit voor de Young Impact Awards

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.