MDT Workshopdag Communicatie

20 april 2023
Wil jij meer leren over hoe je jouw MDT-project nóg beter onder de aandacht brengt bij je doelgroepen? Dan is de eerste landelijke MDT Workshopdag Communicatie op 25 mei wat voor jou! Laat je meenemen door experts in de social media trends van 2023, laagdrempelige manieren om content te maken en het opzetten van een succesvolle campagne.

Het programma

09:30  10.00 Inloop

10:00 – 11.00 Opening
We trappen af met een opening van Omar Kbiri, oprichter van new era marketing bureau Maak. Omar is altijd bezig met de vraag: hoe trek je de aandacht van jongeren die 24/7 platgegooid worden met content? Nou, door echte en authentieke content te maken. Omar neemt je mee in de nieuwste ontwikkelingen die hij ziet in de leefwereld van jongeren en hoe je hen beter kunt begrijpen én bereiken. Wat kun je verwachten? Nieuwe inzichten en vooral inspiratie! 

11:00 – 12:00 Workshopsessie 1
Na de opening ga je meteen aan de slag met de eerste workshop van de dag. 

12:00  13:00 Lunch 
Er wordt een heerlijke en gezonde lunch verzorgd. En je kunt in gesprek met experts en andere deelnemers over jouw uitdagingen en brandende vragen. 
 
13.00  14.00 Workshopsessie 2
Alweer de tweede sessie van de dag. 

14.00 – 14.15 Pauze

14.15 – 15.15 Intervisieronde
Na de workshops krijg je de kans om jouw vraagstuk te bespreken met deskundigen en andere deelnemers, zodat je waardevolle tips en input ontvangt. 

15.15 – Afsluiting 

Praktische info

  • Datum: 25 mei 2023
  • Locatie:  Antropia, Cultuur- en Congrescentrum
    Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg ·
  • Toegang: Gratis voor medewerkers van MDT-organisaties! Van communicatieprofessionals tot projectleiders tot aan jongerenbegeleiders. 
Meld je aan

Welke workshops zijn er?

Tijdens de workshopdag kun je twee workshops volgen (zolang plekken het toelaten). Je kiest zelf uit welke van de vier onderwerpen. 

1.

Canva

Design hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Canva maakt ontwerpen makkelijk voor iedereen - van social posts en flyers tot nieuwsbrieven en presentaties. Tijdens deze workshop neemt Canva-expert Lotte Schram jou mee in de wereld van Canva en leer je in een rap tempo makkelijk je eigen uitingen vormgeven.  

2.

Filmen met je smartphone

Een verhaal vertellen in video: dat doe je gewoon met je eigen smartphone! In deze workshop leer je hoe je professionele video's maakt met de camera die je altijd bij je hebt. Geertje Algera, auteur van “Professionele video’s maken met je smartphone”, laat jou de kracht van je eigen smartphone zien. Straks weet jij hoe je jouw ideeën tot leven brengt met simpele en creatieve video's.    

3.

Social media in 2023

Het social media landschap verandert continue. Vind jij het lastig om dit bij te houden en vraag jij je af hoe je sociale media kan inzetten voor jouw MDT-project? In deze workshop leert social media expert Rutger Wessels jou de ins en outs van sociale media. Je komt erachter hoe je jongeren bereikt en wat de ingrediënten zijn van een goede post. En daarmee zet je volgende stappen in een betere online aanwezigheid.


4.

Campagne opzetten

Leer hoe je effectief campagnes opzet in deze workshop van Jonna van Gortel, van MDT-programma Issuekillers. Je verkent voorbeelden van goede campagnes, leert de praktische stappen voor het opzetten ervan en krijg tips voor het werven van jongeren.

Kom naar de MDT Workshopdag Communicatie op 25 mei

Een dag die in het teken staat van nieuwe skills opdoen en ervaringen met elkaar uitwisselen. Met een hoop concrete handvaten ga je geïnspireerd weer naar huis! 

Meld je aan
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.