MDT-netwerk laat zich horen voor MDT

MDT-netwerk laat zich horen voor MDT

21 juni 2021
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni wordt tijdens een actieweek de maatschappelijke diensttijd (MDT) op de kaart gezet. Tijdens deze actieweek wordt door een samenwerking van 11 maatschappelijke organisaties onder vermelding van de hashtag LaatjehorenvoorMDT de diversiteit, veelzijdigheid én impact getoond van MDT.

Al meer dan 24.000 jongeren door heel Nederland zijn gestart met een traject van de maatschappelijke diensttijd. Tijdens dit traject ontdekken ze hun talenten en zetten ze zich in voor een ander. Doel van de actieweek is om MDT zichtbaar te maken én op de politieke agenda te zetten, zodat MDT een duurzaam vervolg krijgt. ‘MDT is voor veel jongeren echt levensveranderend’, vertelt Marieke Joosten, communicatieadviseur bij TijdVoorActie, namens de 11 organisaties. ‘Alle verhalen van jongeren zijn verschillend, maar wat uit elk verhaal duidelijk wordt is dat jongeren zich tijdens MDT gezien en gewaardeerd voelen. Dat gunnen we iedere jongere. De inzet en de betrokkenheid van de jongeren is zo belangrijk voor Nederland!’.

Van betekenis zijn

Centraal staan in deze actieweek de jongeren. De week start daarom met het delen van deze MDT-video, waarin jongeren door heel Nederland vertellen over hun bijzondere ervaring met MDT en hoe zij in hun eigen omgeving van betekenis kunnen zijn. Chantelle uit Giethoorn is daar één van. Zij vertelt waar MDT voor haar voor staat: ‘MDT is voor mij diversiteit, inclusiviteit en vrijheid.’ Later in deze actieweek vertellen meer jongeren in beeld en tekst wat MDT voor hen heeft betekend.

Deze actieweek is een initiatief van Challenge Up – Welzijn Lelystad, Futureproof, Impacter, IVN/Groen Traineeship, NJR, NOV, Spectrum Elan, TijdVoorActie, Vrijwilligerscentrale Huizen, Vrijwilligerspunt Westfriesland en Young Impact.

 

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.