MDT-jongeren sturen politiek brandbrieven voor behoud MDT

18 maart 2021
Verschillende MDT-jongeren hebben een persoonlijk brief gestuurd aan lijsttrekkers. Ze roepen op niet te bezuinigen op maatschappelijke diensttijd. In hun brief vertellen ze wat MDT voor hen heeft betekend.

Het kabinet Rutte-III stelde de maatschappelijke diensttijd in. Staatssecretaris Blokhuis zei in 2018: “De bedoeling van maatschappelijke diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, zich kunnen inzetten voor andere mensen en voor goede doelen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Inmiddels hebben al meer dan 20.000 jongeren een MDT gedaan en dat aantal groeit. Maar helaas willen verschillende politieke partijen bezuinigen op MDT. De MDT-jongeren laten in hun brieven zien hoe rijk en uiteenlopend de ervaringen zijn die ze met MDT opdoen.

Kaya: "Het zou toch doodzonde zijn als je tienduizenden jongeren zo’n unieke kans in het leven onthoudt."

Zo schrijft Kaya van den Dikkenberg, die een documentaire maakte over het leven met chronische reuma, aan Wopke Hoekstra (CDA) hoe MDT haar hielp sterker in haar schoenen te staan na jaren van pesterijen. En mede-Hagenaar Ayoub Aydin schrijft Mark Rutte (VVD) hoe hij als hangjongere zichzelf herontdekte als ‘public speaker’ en daarin nu zijn werk gevonden heeft.

Met de brieven hopen de jongeren in gesprek te gaan met de lijsttrekkers over het heroverwegen van de bezuinigingsplannen.

De brieven

Lees hier de brief van Ayoub aan Mark Rutte en de brief van Kaya aan Wopke Hoekstra.

Tookit MDT in het regeerakkoord

Veel van jullie hebben aangegeven graag de stem van onze MDT-jongeren en het MDT-netwerk luid te willen laten klinken richting politiek en samenleving. En daar helpen we jullie natuurlijk graag bij! Daarom hebben wij een speciale toolkit gemaakt met de brieven van jongeren aan lijsttrekkers, social media posts, quotes en de MDT onepager. Help jij de stem van onze MDT-jongeren te laten klinken?

Naar de toolkit MDT in het regeerakkoord

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.