MDT en tekortsectoren

27 juni 2024

In de Tweede Kamer wordt MDT regelmatig gezien als een mogelijke oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Een voorbeeld van zo’n vraagstuk is een aantal tekortsectoren op de arbeidsmarkt. Het is idee is dat jongeren tijdens hun MDT kennis kunnen maken met een sector en deze kennis en ervaring mee kunnen nemen in hun opleidings- en beroepskeuze.  

Uit MDT-onderzoek data blijkt dat een belangrijk deel van de MDT-deelnemers na hun MDT zich langer verbindt aan het thema van hun MDT. De demissionair minister van Justitie en Veiligheid (JenV) is door de Tweede kamer gevraagd om in dit kader de politie te verbinden met MDT.  

Politie MDT

Omdat TINO al actief was met het aanbieden van 112 MDT, waarin jongeren met veel enthousiasme kennis kunnen maken met diverse hulpdiensten waaronder de politie, is TINO gevraagd om mee te denken over een dergelijk MDT. Op basis van deze verkenning is de Politie MDT ontwikkeld, die samen met TINO wordt uitgevoerd. Hiermee komen zij tegemoet aan de wensen van de Tweede Kamer.  

6 juni vond de kick off plaats van dit project. Het MDT landschap is daarmee verrijkt met een nieuw project dat van aantoonbare meerwaarde is voor de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk.  

De Politie MDT start vanaf deze zomer en biedt plaats aan 750 jongeren gedurende een periode van 3 jaar. De eerste groep deelnemers staat al in de startblokken: de tweedejaars studenten van de opleiding HTV op het mboRijnland hebben de primeur.

Meer informatie over de Politie MDT en andere MDT-programma's is te vinden op www.tinomdt.nl 

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.