MDT bij het congres Mentale Gezondheid: van ons allemaal

24 mei 2023
Een terugblik op de MDT workshop bij het landelijk congres 'Mentale gezondheid: van ons allemaal'

Het is de week van de mentale gezondheid. Op verschillende plekken in het land wordt aandacht gevraagd voor het thema en gewerkt aan het verbinden en inspireren van partijen die werken aan het verbeteren van de mentale gezondheid.

De week werd geopend met een landelijk congres 'Mentale gezondheid: van ons allemaal' in Amersfoort. MDT was erbij en verzorgde, samen met Willie Westerhof van het MDT-project Wereldmeiden, één van de workshops aan een mix van professionals van maatschappelijke organisaties, overheden en onderzoekscentra.

Deelnemers werden gevraagd: wat is in jouw ogen belangrijk voor jongeren hun mentale gezondheid? Zonder dat ze wisten wat MDT was. En zoals je ziet op onderstaande foto, past heel veel van wat ze zelf hebben opgeschreven bij onze drie pijlers.

Willie vertelde over het MDT project Wereldmeiden waarbij nieuwkomers samen met Nederlandse jongeren optrekken, sporten, elkaar laten groeien door zich in elkaar te verplaatsen en te leren van elkaars achtergrond en levensverhaal. Begrip over en weer groeit en het gevoel ertoe te doen, in combinatie met werken aan je fysieke gezondheid, maakt dat deze jongeren ook metaal weerbaarder worden.

“Dit is mijn verhaal” kregen wij als reactie. Een van de deelnemers vertelde dat zij als jonge vluchteling naar Nederland is gekomen en een soortgelijke ervaring heeft mogen hebben als de nieuwkomers van MDT Wereldmeiden. Een ervaring die zij iedere jonge nieuwkomer gunt, en wij ook.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.