Maatschappelijke diensttijd breidt uit met 50 mooie nieuwe projecten

Maatschappelijke diensttijd breidt uit met 50 mooie nieuwe projecten

19 november 2020
Goed nieuws! MDT krijgt er 50 nieuwe projecten bij. Met deze uitbreiding komen er plekken bij voor ongeveer 22.000 jongeren. Hierdoor kan je voor een MDT steeds beter terecht in je eigen regio.

MDT in eigen omgeving

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “Met een MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken en zich ontwikkelen, mensen ontmoeten die ze normaal niet zouden tegenkomen en tegelijkertijd onze samenleving een beetje beter en mooier maken. Het is dus heel mooi dat door deze 50 nieuwe projecten meer jongeren de mogelijkheid krijgen om hun MDT te doen in hun eigen omgeving.”

Jongerenpanel 

De nieuwe projecten zijn super divers. Van duurzaamheidsprojecten tot projecten om een sportieve bijdrage te leveren aan je wijk. Natuurlijk heeft het jongerenpanel een belangrijke stem gehad bij de keuze voor de nieuwe projecten. Zo sluiten ze goed aan bij jullie wensen!

Ben je benieuwd naar de nieuwe projecten? Dit zijn er een aantal:

ZOOFF Your Life

Het MDT-jongerenpanel was heel erg enthousiast over het project ZOOFF Your Life. Hier worden jongeren verbonden aan organisaties die staan te springen om hun input. Ze gaan werken aan maatschappelijke vraagstukken als: hoe maak je sport aantrekkelijk voor de echte bankhanger? Welke activiteit brengt jongeren met en zonder beperking met elkaar in contact? Of hoe maak je lezen leuker voor kinderen op de basisschool? De jongeren kijken op de werkvloer, gaan in gesprek met professionals, denken met elkaar na over oplossingen, geven advies en het belangrijkste: ze voeren met elkaar één van hun adviezen uit in de praktijk. Bijvoorbeeld door het organiseren van een voorleesmiddag.

MDT | Missie 030

In het project MDT|Missie 030 gaan jongeren aan de slag met het verlagen van drempels. Ze werken aan sociale vraagstukken en opgaven die inspelen op situaties in de samenleving. Denk daarbij aan vraagstukken als: kunnen we het skatepark gebruiken als we zelf de bewaking doen? Hoe kunnen de zwembadjes in de wijk deze zomer toch open? Of kunnen we niet altijd een boodschappendienst voor mensen in de wijk aanbieden? Met het project MDT|Missie 030 wordt MDT binnen de gemeente Utrecht verder uitgebreid. Het is volgens de beoordelingscommissie een mooi voorbeeld van hoe MDT uitgerold kan worden in gemeenten.

Challenge Up!

Jongeren gaan bij Challenge Up! aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, maar vooral: met een toffe uitdaging. Zo kunnen ze bijvoorbeeld activiteiten organiseren voor jongeren met een beperking, filmen of presenteren bij het jongerenplatform Jongin Lelystad of iemand helpen met taal of rekenen. Tijdens de workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in het programma doen jongeren waardevolle kennis en vaardigheden op voor hun toekomst, zoals bijvoorbeeld leren samenwerken.

Projecten komen binnenkort online

Binnenkort vind je alle projecten online op doemeemetmdt.nl. Houd onze website dus in de gaten!

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.