Jongerenambassadeurs doen oproep aan kabinet

15 april 2021
'Dankzij de Jongerenambassadeurs-MDT kan ik nu in deze zware tijden toch nog iets goeds doen. Ik kan vanuit huis iets betekenen voor de maatschappij.'

Het afgelopen jaar is voor alle Nederlanders een grote opgave geweest, niet in de laatste plaats voor jongeren. Thuisonderwijs en beperkte sociale contacten eisen hun mentale tol, de kansen op avontuur en ontwikkeling zijn schaars. Toch hebben ruim 200 jongeren zichzelf het afgelopen jaar kunnen inzetten via het MDT-programma Jongerenambassadeurs. Zo hebben ze bijgedragen aan organisaties door heel Nederland: van Amnesty en ProDemos tot het Ministerie van Binnenlandse Zaken en stichting Free a Girl.

De MDT-ambassadeurs doen nu zelf een oproep aan de Tweede Kamer om het project niet weg te bezuinigen. 'Dankzij Jongerenambassadeurs kan ik nu in deze zware tijden toch nog iets goeds doen. Ik kan vanuit huis iets betekenen voor de maatschappij. Met deze ervaring bereid je je vast voor op de toekomst, je leert om goed te communiceren met anderen en dat is erg belangrijk,' aldus Meike (17 jaar) die de afgelopen maanden advies gaf aan Free a Girl.

'Juist nu is het zo belangrijk om deze veerkracht en energie van jongeren alle ruimte te geven. Jongeren willen niet aan de zijlijn staan; ze willen bijdragen aan de maatschappij en meedenken over de oplossingen van de toekomst. En tegelijkertijd bouwen ze ook nog aan hun zelfvertrouwen en skills voor de toekomst,' aldus Jasmijn Verbeek, projectleider Jongerenambassadeurs.

Lees hier de oproep en ervaringen van de Jongerenambassadeurs.

Wil jij ook je stem laten klinken over je MDT-ervaring richting politiek en samenleving? Hier vind je onze toolkit.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.