Allereerste officiële MDT-certificaten uitgereikt

05 juni 2021
Vrijdag 4 juni reikte staatssecretaris Paul Blokhuis de nieuwe certificaten uit aan jongeren van The NXT Chapter

Op een zonnige middag zijn gisteren in Dordrecht de eerste officiële MDT certificaten uitgereikt door de staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis. Deze certificaatuitreiking vond plaats in een bioscoopzaal, een locatie waar de meesten ook al een tijdje niet meer zijn geweest. 

De deelnemers en de staatssecretaris werden welkom geheten door de projectleider, waarna het stokje overgegeven werd aan de host van de dag, MDT-er Jeffrey, zelf ook deelnemer van het project The NXT Chapter. 

Tijdens hun MDT-traject hebben de jongeren een workshop spoken word gevolgd, waaruit een mooie spoken word volgde die Jeffrey oplas. Hierna volgde een toespraak van Paul Blokhuis. De staatssecretaris heeft gesproken over MDT en waarom dit zo belangrijk is voor jongeren. Zo lichtte hij drie doelen van MDT toe: jongeren hun talenten laten ontdekken, impact maken op je omgeving en mensen ontmoeten die je normaliter niet tegen zou komen in je omgeving.

Ook sprak Blokhuis een dringend verzoek uit naar het aankomend kabinet: MDT moet voortgezet worden. Hij roept jongeren op om hun verhaal te vertellen en als ambassadeurs Den Haag in te laten zien waarom MDT zo belangrijk voor hen is. 

Na de toespraak volgde de certificaatuitreiking. Op het gloednieuwe, persoonlijke certificaat staat vermeld aan welke competenties er is gewerkt, en de vaardigheden waarin de deelnemer uitblonk.

Op het moment dat alle certificaten waren overhandigd werd er nog gezamenlijk (op 1,5m afstand)  nagepraat op het terras met een drankje en een hapje. 

Lees hier meer over The NXT Chapter

Door Ali Shah, NJR

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.