3 MDT-webinars: meld je aan & bouw mee

29 oktober 2020
MDT organiseert eind 2020 drie webinars. Wil je je ervaringen delen en meebouwen aan een duurzaam MDT? Meld je dan aan voor één of meerdere webinars.

Bijna 300 deelnemers hebben op 25 september deelgenomen aan de netwerkbijeenkomst 'Duurzaam MDT'. Samen met jongeren en organisaties zijn we tot vier belangrijke onderwerpen gekomen voor de toekomst van MDT: de ontwikkeling van een landelijk MDT-certificaat, duurzame subsidiëring, eenzaamheid en schulden bij jongeren verminderen en meer zichtbaarheid en bekendheid voor MDT creëren.

Ben je benieuwd naar de stand van zaken van deze onderwerpen en wil je meedenken? Meld je dan aan voor één of meerdere webinars in november dit jaar.

Webinar: Landelijk MDT-certificaat en duurzame subsidiering

Woensdag 4 november 2020: 10.00 – 12.00 uur

2021 is voor MDT een kanteljaar. Na pionieren en inzet op een landelijk dekkend netwerk, gaat MDT een fase in van (verdere) groei en bestendiging. Hoe zorgen we ervoor dat het subsidiestelsel aansluit bij die nieuwe fase en jullie behoefte? In dit webinar gaan we in gesprek over de vormgeving van duurzame subsidiëring.

Ook kijken we naar wat ervoor nodig is om van het landelijk MDT-certificaat een succes te maken. Een landelijk certificaat is de manier om jongeren te belonen voor hun MDT. Het is belangrijk voor hun eigenwaarde, maar ook voor mogelijke vervolgopleidingen én voor hun kansen op de arbeidsmarkt. Samen komen we tot een ontwerp dat toegankelijk en wendbaar is en past bij de jongerenreis.

Meedenken? Meld je dan aan.

Webinar: Tegengaan maatschappelijke impact corona op jongeren

Vrijdag 13 november 2020: 9.00 – 10.00 uur

Jongeren hebben in aanwezigheid van Paul Blokhuis acties bedacht ter bestrijding en verlichting van belangrijke thema’s die de jongeren zelf raken, zoals eenzaamheid en somberheid, het sociale leven, schulden, jeugdwerkloosheid, afstand en achterstand in het onderwijs. Samen schalen we de kennis en oplossingen die we al hebben op. Zeker met de recente nieuwe maatregelen kunnen we concluderen dat de coronacrisis nog niet voorbij is. Hoe kan MDT een positieve rol spelen voor jongeren? Natuurlijk delen we ook de input die we kregen van jongeren tijdens de meetups van 7 juli en 29 oktober.

Heb je hier ideeën over? Meld je aan.

Webinar: Meer zichtbaarheid en bekendheid van MDT

Maandag 23 november 2020: 15.00 – 16.00 uur

Hoe kunnen we de zichtbaarheid en bekendheid van MDT vergroten? Na de netwerkbijeenkomst 'Duurzaam MDT' hebben we jullie ideeën voor het vergroten van de zichtbaarheid en bekendheid van MDT verzameld. Samen met jullie scherpen in dit webinar deze ideeën aan en kijken we nog een stukje verder: hoe zetten we MDT landelijk stevig op de kaart? Het netwerk van MDT groeit nog steeds. Hoe zetten we dit netwerk in en hoe mobiliseren het om MDT aan Nederland te laten zien?

Denk mee en meld je aan.

Online MDT jongeren meetup

Donderdag 26 november: 19.00 – 21.00 uur

Maandelijks gaan we met jongeren tijdens een gezellige online meetup in gesprek over actuele thema’s om hen te informeren, maar ook vooral om hen te inspireren en te weten wat er bij hen leeft. Dit keer staat de MDT Academy op het programma. We geven een 'sneak preview' van wat er zometeen allemaal kan met deze tool. Ook dagen we jongeren uit om samen tot een creatieve pr-actie te komen in de koude decembermaand. Wie er te gast zijn en hoe het programma er precies uit ziet, volgt in de nieuwsbrief. Meld je aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar mdt@minvws.nl.

Aanmelden voor deze online meetup kan al. Stuur de link door naar MDT-jongeren die jij kent.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.