MDT x schulden

Schulden: een thema dat op dit moment erg actueel is. Op deze pagina vind je meer over dit onderwerp.

MDT en schuldhulpverlening

Maatschappelijke diensttijd (MDT) biedt alle jongeren tussen de 12 en 30 jaar kansen om hun talenten te ontwikkelen, iets te doen voor een ander en/of de samenleving en mensen te ontmoeten buiten hun eigen leefwereld. Door MDT bouwen jongeren zelfvertrouwen op, weten ze beter wat ze willen en doen ze belangrijke vaardigheden op. Dit maakt niet alleen jongeren sterker, maar ook de samenleving als geheel.

'Als ik deze MDT-plek niet had gevonden, dan zou ik niet door zijn gegaan met school of weer überhaupt mee zijn gaan doen met de maatschappij.'
- Anne, MDT'er bij MDT UniverCity voor changemakers

In een serie verhalen laten we de diversiteit binnen MDT zien en lees je meer over wat MDT is. Nu alles duurder wordt en meer jongeren hun rekeningen niet meer kunnen betalen, delen we onder andere de verhalen van van Anne (23) en Jahley (23). Jahley hoopt volgend jaar dankzij MDT schuldenvrij te zijn: 'MDT zette me aan het denken over wat ik wil met mijn leven. Ik kan vallen, maar ook weer opstaan.'

Je leest het verhaal van Jahley hier
'Ik vertrouwde mijn coach steeds meer en vertelde hem na een tijdje over mijn geldproblemen.'
- Jahley, MDT'er bij MDT Time of Your Life
Je leest het verhaal van Anne hier
Je leest het verhaal van Jamal hier

Omdat meedoen in de maatschappij geen vanzelfsprekendheid is voor jongeren met schulden, kan MDT juist hen hierbij ondersteunen. Je leest hier meer over in onderstaande documenten. Zo lees je in de factsheet wat MDT-organisaties al doen op het gebied van dit onderwerp.

MDT en schuldhulpverlening
Factsheet MDT en schulden (88.8kB)

Voor de Jeugd Dag 2022

Via de button hieronder vind je de sessie van de Voor de Jeugd Dag op 7 november 2022. Hier sprak onze collega Rob Peelen met jongere Jahley en Vanja Ivanišević, directeur van TOP-groep en partner van MDT Time of Your Life, over hoe MDT gemeenten helpt bij haar schuldenaanpak. Je kijkt hier of via de button het inspirerende gesprek terug.

Voor de Jeugd Dag

Videoserie #GeldBewust

In de videoserie #GeldBewust beantwoorden experts vragen van jongeren over de onderwerpen geld en schulden. Bekijk hier de eerste video!

Videoserie #GeldBewust - Video #1
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.