MDT-spel 'Maak Kennis!'

MDT heeft een spel ontwikkeld over het thema ontmoetingen, speciaal voor jou als MDT-organisatie, projectleider en/of jongerencoach. Hoe het spel werkt? Wat je ermee bereikt? En hoe je het in huis haalt? Lees snel verder!

Ontmoeten = hoofddoelstelling MDT

Naast je talenten ontwikkelen en iets goeds doen voor een ander en/of de samenleving, is ‘betekenisvolle ontmoetingen’ een belangrijk thema binnen MDT. Ontmoetingen komen niet altijd vanzelf op gang of verlopen niet zoals je had verwacht of gehoopt. Als projectleider en/of jongerencoach ben jij verantwoordelijk voor het faciliteren van betekenisvolle ontmoetingen binnen jouw MDT-project. Dat is een belangrijke en waardevolle taak. Om jou te ondersteunen, hebben we het spel ‘Maak kennis!' ontwikkeld. Een handig hulpmiddel voor het versterken van ontmoetingen binnen jouw MDT.

Vergroten van de leefwereld van jongeren

Betekenisvolle ontmoetingen binnen MDT moeten leiden tot het vergroten van de leefwereld en het netwerk van deelnemende jongeren. Daarbij is het belangrijk dat jongeren in contact komen met mensen buiten hun eigen bubbel, bijvoorbeeld met jongeren die verschillen in sekse, leeftijd, etniciteit, lichamelijke of mentale beperkingen, opleidingsniveau, religie, seksuele geaardheid, enzovoort. Met dit spel kun je de ontmoetingen binnen jullie MDT evalueren en nieuw leven in blazen.

Evalueer en doe inspiratie op voor nieuwe ontmoetingen

Aan de hand van ontmoetingskaarten, vraagkaarten, wat als-kaarten en kwaliteitskaarten ga je samen met andere projectleiders, jongerencoaches en eventueel betrokken jongeren (3-6 spelers) aan de slag met het evalueren van ontmoetingen binnen jullie MDT. Jullie wisselen niet alleen kennis uit over het thema ontmoeten, jullie doen ook inspiratie op voor nieuwe ontmoetingen en jullie leren gelijk elkaar beter kennen. Win-win-win!

Maak je eigen tegelwijsheid

Met onze speciale website mdtmaker.nl maak je nu gemakkelijk jouw eigen tegelwijsheid. Deel je creatie daarna vooral op je socials! We zijn benieuwd...

Maak en deel!

 

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.