MDT on Tour

MDT on Tour gaat bij scholen langs!

Iedere jongere heeft de samenleving iets te bieden. Met MDT krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en tegelijkertijd iets voor een ander te doen! MDT on Tour gaat op zoek naar jongeren door heel Nederland. Op scholen, evenementen en festivals laten we jongeren ervaren wat MDT is en laten we hen ervaren wat het voor hen kan betekenen.

Wat is MDT on Tour?

Met MDT on Tour brengen we MDT naar jou! We ontmoeten jongeren op het schoolplein in pauzes, tussenuren en na schooltijd. We delen inspirerende verhalen van jongeren, vertellen ze meer over het verschil die zij kunnen maken in de samenleving en laten ze met een kleine actie op een laagdrempelige manier MDT ervaren. Bovendien nemen we altijd iets mee.

Aanvullend op onze aanwezigheid op het schoolplein, kunnen we ook per klas één lesuur invullen, waarin we de jongeren iets meegeven over het belang van inzetten voor een ander. We laten een inspirerend voorbeeld zien, vertellen wat het voor jezelf kan betekenen en we gaan samen een hele concrete kleine actie doen om te laten zien hoe makkelijk het is om iets te doen voor een ander.

Wil jij dat MDT on Tour ook bij jou langskomt? Stuur een berichtje naar marco@oranjehelpers.nl!

Mogelijkheden
Een mogelijkheid tijdens MDT on Tour is het MDT Festival. Hier nemen de jongeren met behulp van lokale MDT-organisaties deel aan een toffe activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een sportieve uitdaging van MDT Sport, een Escaperoom, een korte cursus zelfverdediging. Of er wordt onder professioneel toezicht van MDT Missie een klimnet aan de dakrand van de school bevestigd, waarbij de jongeren klauterend boven komen en abseilend weer afdalen.

Aanvullend op het MDT Festival bieden we ook een enthousiast en energiek plenair programma aan in de aula of sportzaal, om jongeren nog meer mee te nemen in het ontwikkelen van je talenten en inzetten voor een ander. Jongeren delen hun ervaring met MDT, een inspirerende spreker deelt over het ontwikkelen van je talenten ten behoeve van de maatschappij en gaan de jongeren zelf aan de slag.

MDT on Tour tijdens de Live it! jongerenconferentie

Doel van MDT on Tour

Tijdens de tour ontdekken jongeren dat ze waardevol zijn, bijzondere talenten hebben en dat ze van betekenis zijn. We brengen thema’s uit het regeerakkoord bij ze onder de aandacht, met behulp van inspirerende verhalen, toffe experiences en creatieve werkvormen.

Met de invulling van het programma sluiten we aan bij de mogelijkheden en behoeften van scholen en evenementen, maar elke stop die MDT on Tour maakt brengt drie elementen met zich mee:

  • Bewustwording van hun eigen rol in de samenleving
  • Inspirerende verhalen van jongeren
  • Een ervaring die de jongeren opdoen tijdens een MDT-experience

Eén van deze stops kan jouw school zijn. Hoe we MDT introduceren, hangt af van jullie wensen. Van een programma tijdens pauzes, tussenuren en na afloop van het laatste college-uur tot een plenair programma waar álle scholieren aan deelnemen: samen bepalen we de strategie. 

Wil jij dat MDT on Tour ook bij jou langskomt? Stuur een berichtje naar marco@oranjehelpers.nl! Wij nemen graag contact met je op.

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.