MDT in actie voor Oekraïne

Wat is belangrijk om te weten over vluchtelingen uit Oekraïne?

Veel vluchtelingen doen mee aan MDT en dat is niet gek. MDT is namelijk écht van toegevoegde waarde voor hun integratie. Tijdens MDT helpen wij nieuwkomers onder andere met het oefenen van de Nederlandse taal en het leren kennen van de Nederlandse samenleving. Daarnaast wordt hun netwerk vergroot én ontstaat er wederzijds begrip en betrokkenheid onder de jongeren. 

We merken dat er vragen zijn over hoe je het beste omgaat met vluchtelingen uit Oekraïne. Daarom willen we de vluchtelingen en jou als projectleider de best mogelijke ondersteuning bieden. De meest gestelde vragen vind je daarom terug in onderstaande FAQ. 

FAQ: vluchtelingen uit Oekraïne (109.5kB)

Workshop

In de middag van 8 september vindt er een workshop plaats over werken met vluchtelingen. Tijdens deze workshop nemen de MDT-projecten Wake up your mind van VluchtelingenWerk en Newbees jullie mee vanuit hun expertise en ervaring over werken met- en het begeleiden van vluchtelingen. Iedereen vanuit het netwerk is welkom.

  • Doen er af en toe vluchtelingen mee met jouw project?
  • Zou je het interessant vinden om vluchtelingen te betrekken bij jouw project?
  • Richt jouw project zich op statushouders en wil je graag kennis en ervaringen delen?

Meld je dan nu aan via mdt@doemeemetmdt.nl of via de button hieronder! Zorg ervoor dat het onderwerp van je mail 'Aanmelden workshop werken met vluchtelingen' is.

Meld je aan voor de workshop
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.