Talenten ontdekken en anderen ontmoeten

Voorbeeld MDT-traject: YourCube

Proeven, ontdekken, leren en ontmoeten; op het niveau van de jongere en passend bij zijn of haar persoonlijke interesses en doelen. Dat is het uitgangspunt van YourCube. De jongere leert verschillende soorten werk, organisaties, mensen en culturen kennen. Het MDT-traject is persoonlijk en flexibel, maar kent wel een vaste structuur. Na een kennismaking en intakegesprek worden de doelen vastgesteld en zoekt YourCube een of meerdere geschikte ervaringsplekken. Jongeren kunnen bijvoorbeeld taalles geven aan statushouders, praktijkervaring opdoen bij een opvang voor daklozen, of activiteiten organiseren in een verzorgingshuis. Er is veel mogelijk. Begeleiding is er in de vorm van trainingen en intervisie. Jongeren die hun project hebben afgerond krijgen een officieel certificaat: De Europass.

Omschrijving deelnemende jongeren

Opleidingsniveau: met name vo, mbo

Leeftijd: 14 – 23 jaar

Motivatie: ik wil mijn cv verrijken en een leuke tijd hebben

Omschrijving MDT-traject

Inzet: 4-16 uur in de week, voor maximaal 6 maanden

Activiteit: wat past bij de interesse van de jongere

Beoogd resultaat van het MDT-traject

Het MDT-traject kan functioneren als studie- en loopbaanoriëntatie door een kijkje te geven in de praktijk bij verschillende organisaties. Ook helpt het bij het vergroten van de baankans, door het ontwikkelen van vaardigheden. De focus ligt sterk op de interesses van de jongere: wat vindt een jongere leuk en hoe kan die interesse worden gebruikt om impact te maken? 

Het MDT-traject brengt de jongeren in contact met kwetsbare doelgroepen, waardoor de jongeren meer leren over de samenleving.

Lees het ervaringsverhaal van Tirsa bij MDT Yourcube

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.