In een tussen- of uitkeringsperiode

Jongeren in een tussen- en uitkeringsperiode zijn vaak op zoek naar manieren om zich persoonlijk te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de toekomst. Hierbij is het voor jongeren in een uitkeringssituatie extra belangrijk gestimuleerd te worden tot actie, vaak in de richting van een baan. Deze MDT start met een Young Leaders-training, waarin jongeren ontdekken wat ze interessant vinden en waar ze goed in zijn. Daarnaast zetten ze zich 8 uur per week vrijwillig in bij een organisatie. Zo krijgen ze een beeld bij wat er achter de schermen gebeurt en doen ze nieuwe vaardigheden op. In de tweede helft van het traject organiseren ze een zelfbedachte buurtactiviteit. Het traject wordt spetterend afgesloten en de jongeren ontvangen een certificaat.

Omschrijving deelnemende jongeren

Opleidingsniveau: zeer gemêleerd

Leeftijd: 16 – 27 jaar

Motivatie: ik wil een steuntje in de rug en gezien worden in mijn talenten. Ik wil zinvol werk doen en daarmee nieuwe deuren openen voor mezelf

Omschrijving MDT-traject

Inzet: 20-24 uur in de week, voor maximaal 6 maanden

Activiteit: 

Eigen initiatief opzetten: activiteiten waarin jongeren de kans krijgen om een eigen initiatief te bedenken, op te starten en uit te voeren. Denk hierbij aan een campagne, cultuurevenement of een eigen sociale onderneming. Advies & onderzoek: activiteiten waarin jongeren voor een organisatie (indien nodig) data verzamelen en hun eigen input kunnen leveren op een specifiek vraagstuk. Denk hierbij aan het geven van advies op het gebied van communicatie, jongerenparticipatie of ervaringsdeskundigheid.

Beoogd resultaat van het MDT-traject

Tijdens het hele traject is er aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden. Jongeren ontdekken hun talenten en wat ze leuk vinden.

Lees het ervaringsverhaal van Mandy bij MDT Local Heroes

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.