(Deels) tijdens hbo of wo

Voorbeeld MDT-traject: Sportvrienden

Bij het project Sportvrienden van On the Move worden studenten Social Work en studenten die de minor Sport & Samenleving volgen aan de Hogeschool Utrecht (HU) gekoppeld als sportvriend aan jongeren met een kwetsbaarheid. In dit project kunnen studenten die nu nog niet maatschappelijk actief zijn op een laagdrempelige en flexibele manier een zinvolle rol spelen in participatie, inclusie en versterking van het sociale netwerk van jongeren in de jeugdhulp. Zij maken enerzijds kennis met de waarde van vrijwilligerswerk en anderzijds dragen zij bij aan de vormgeving van een betrokken samenleving. Sportvrienden is geslaagd als meer jongeren met een kwetsbaarheid sporten en als studenten de invulling van hun MDT als waardevol ervaren.

Omschrijving deelnemende jongeren

Deze groep jongeren zijn nieuwsgierig en leren graag van andere doelgroepen. Ze komen graag in contact met experts en professionals in hun interessegebied.

Opleidingsniveau: hbo, wo

Leeftijd: 17 – 23 jaar

Motivatie: ik wil zinvol werk doen en daarmee deuren openen voor mezelf

Omschrijving MDT-traject

Inzet: 4-6 uur in de week, voor maximaal 6 maanden

Activiteit: activiteiten waarin jongeren iets doen in direct contact met (vaak potentieel kwetsbare) anderen. Denk hierbij aan maatjeswerk, ondersteuning bij activiteiten in een verzorgingstehuis of huiswerkbegeleiding.

Beoogd resultaat van het MDT-traject

Jongeren zetten hun vaardigheden en kennis in voor de maatschappij en helpen hiermee anderen. Ze doen praktijk- en werkervaring op.

Lees het ervaringsverhaal van Fleur (21) bij Sportvrienden on the move

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.