Terugblik MDT Landelijke Netwerkdag 2024

19 juni 2024
Met meer dan 400 aanmeldingen vond maandag 17 juni de MDT Landelijke Netwerkdag in de DeFabrique plaats. De Netwerkdag stond in het teken van elkaar inspireren, het delen van kennis en inzichten en elkaar ontmoeten. Er is onder andere nagedacht over de verduurzaming van MDT, de werving van jongeren en de samenwerking met gemeenten en bedrijfsleven.

Tasnim van den Hoogen en Daisy Satijn, de MDT-programmadirectie, kijken positief terug op de dag. 

"Het hoofdlijnenakkoord doet natuurlijk ook veel met het MDT-netwerk. De afgelopen jaren is, met succes, gewerkt aan het laten groeien van MDT. Dit kon alleen dankzij de inzet van al onze partners verspreid door heel Nederland. Het was fijn om met elkaar samen te komen en de ruimte te hebben om ideeën uit te wisselen en te leren van elkaar. De kracht van MDT zit in de diversiteit en bevlogenheid van het netwerk en het lef om dwars door hokjes heen te denken en te doen," aldus Daisy. 

MDT Plein

Positieve energie

Al vanaf de plenaire opening was de positieve energie te voelen in de volle zaal. MDT-programmadirecteur Tasnim, gestart op 1 juni 2024, maakte kennis met het netwerk. Daarna stond zij samen met MT-lid Daisy, leden uit het MDT-jongerenpanel en secretaris-generaal van OCW Loes Mulder stil bij het hoofdlijnenakkoord en trapte de dag af.  

"Ik vind het mooi om te zien dat MDT écht samen met jongeren en het netwerk is opgezet. De ervaringen die jongeren opdoen tijdens hun MDT zijn echt lifechanging – voor henzelf of de mensen waar ze mee werken. Laten we samen vieren wat er bereikt is en zoveel mogelijk creatieve ideeën bedenken voor de toekomst van MDT. Nederland kan hier volgens mij alleen maar sterker van worden." - Loes Mulder.

Secretaris-generaal van OCW Loes Mulder bij de uitreiking van het MDT-prooflabel

Divers programma

Gedurende de dag bezochten de deelnemers verschillende programmaonderdelen. Zo deelden bij MDT on Stage zowel projectleiders als een jongere hun persoonlijke verhaal over wat MDT voor hen betekent. Spreker Mayhar van MDT de Werkshop: "Met elkaar stilstaan en ervaringen delen is zo belangrijk, juist in deze roerige tijden."  

Naast het uitwisselen van ervaringen was er ruimte om met elkaar na te denken over de toekomst van MDT in de Think Tanks, dieper te duiken in specifieke onderwerpen tijdens de Deep Dives en elkaar te ontmoeten op het MDT Plein. Ook zijn certificaten van het MDT-prooflabel, uitgereikt door secretaris-generaal Loes Mulder. Het MDT-prooflabel geeft aan dat de organisaties voldoen aan de MDT-normen en daarmee de beoogde impact van MDT realiseren.

"Ik ben onder de indruk van de energie en positiviteit die ik vandaag heb gezien bij het netwerk. Iedereen ziet wat MDT betekent voor jongeren en hoe het bijdraagt aan meer verbinding in de samenleving. Mooi om te zien hoe jongeren en het netwerk met elkaar de schouders eronder zetten." - Tasnim  

Toekomst

Op de dag zijn veel ideeën verzameld voor de verduurzaming van MDT, waarvoor dank! In de komende maanden gaan we samen met het netwerk en MDT-jongeren aan de slag met de verdere uitwerking.

MDT Plein
Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.