Minister Paul bezoekt Skills The Finals

19 maart 2024
Op 21 maart bezoekt minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs de Skills The Finals vakwedstrijden, waar zij in gesprek gaat met (oud)deelnemers en docenten. MDT staat ook op het evenement met een editie van MDT on Tour, om jongeren te laten ervaren wat MDT voor hen kan betekenen.

Bezoek van de minister

Op 21 maart bezoekt minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs de Skills The Finals vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands (WSNL). Hier gaat zij in gesprek met (oud)deelnemers en docenten, samen met de VO-raad en de MBO Raad. WSNL organiseert sinds 2015 deze vakwedstrijden in het beroepsonderwijs. 

MDT en Skills The Finals

Het beroepenevenement biedt leerlingen de kans om te ontdekken welke beroepen ze leuk vinden. Ook doen ze belangrijke ervaringen op voor hun toekomstige studiekeuze. Dit is dan ook de reden dat MDT tijdens dit evenement aanwezig is met een editie van MDT on Tour. Er wordt een hoek ingericht in het kader van MDT, waar jongeren bij een interactieve stand worden geïnformeerd en geënthousiasmeerd over wat MDT voor hen kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het MDT-project Young Leaders, die ook op het event aanwezig zullen zijn.

Naast de informatieve stands en workshops zoals de LOB Experience, gaan ruim 600 finalisten uit het (v)mbo met elkaar de strijd aan in 60 vakwedstrijden: wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied?

Locatie: Brabanthallen, Diezekade 1, 's Hertogenbosch. 
Datum: 21 en 22 maart 2024
Registreren: hier of via de button bestel je jouw gratis kaarten!

Registreer je hier

De mogelijkheden van MDT in het onderwijs

Leerlingen en studenten kunnen bij bij leergebieden zoals burgerschap, ICT, kunst en cultuur met MDT de kans krijgen om binnen- en vooral buitenschools te werken aan hun eigen talenten. Dit doen ze terwijl ze zich bijvoorbeeld als maatje of coach inzetten om eenzaamheid te verlichten, mensen te helpen inburgeren of ouderen te ondersteunen bij het gebruik van computers en telefoons. De ervaringen die jongeren opdoen tijdens MDT zijn vormend en leiden soms tot langdurige contacten en vriendschappen. Scholen (vo, mbo en ho)  worden door de Expertisepunt LOB en Burgerschap vanaf maart 2024 geholpen om MDT in het onderwijs verder te borgen. 

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.