MDT-Impactreis, online spreekuren en Impact trainingen

15 januari 2024
.

Wat is de MDT- Impactreis?   

De MDT-Impactreis is een hulpmiddel om te leren hoe je grip krijgt op de impact van jouw project. De Impactreis bestaat uit vier stappen die je als project doorloopt. Je hoeft niet meteen het volledige document door te nemen: je kunt de onderdelen bekijken die aansluiten bij waar jouw project nu staat. Om je hierbij goed te begeleiden en op weg te helpen, hebben we een werkblad ontwikkeld waar je zelf mee aan de slag kunt. Hierin bieden we voorbeelden, tips en handvatten die voor jouw project van toepassing zijn.   

Waarom zou je als project gebruik maken van de MDT- Impactreis? 

  • De MDT-Impactreis helpt jouw project om meer inzicht en grip te krijgen op de impact die jij maakt met jouw MDT-project. Dat is fijn, want met die informatie kan jij nog gerichter aan de slag en uiteindelijk nog meer impact genereren voor jongeren en de samenleving.  
  • Daarnaast zien we dat het maken van impact steeds belangrijker wordt, ook buiten MDT. Zo zijn steeds meer bedrijven en fondsen geïnteresseerd in impact. Het inzichtelijk hebben van de eigen impact van jouw MDT-project kan dus ook helpen bij het vinden van cofinanciering en andere partners voor je MDT-project. 
  • Tot slot krijgen we bij MDT, als steeds meer projecten de MDT-Impactreis gaan gebruiken en naar ons terugsturen voor feedback, meer zicht op de impact van MDT als geheel. Daarmee kunnen we aantonen dat MDT een waardevol programma is, wat nodig is om MDT te kunnen waarborgen voor de langere termijn. 

Meer weten en zelf aan de slag?  

Ben je geïnteresseerd in de MDT-Impactreis? Op deze pagina vind je meer informatie, een Q&A en download je de MDT-Impactreis. In Impactreis vind je het werkblad (p. 6-8) waar je direct mee aan de slag kunt en de kennis uit de Impactreis in de praktijk brengt voor jouw MDT-project. 

Wij ontvangen de ingevulde Impactreis graag retour zodat we je feedback kunnen geven en verder op weg kunnen helpen. Insturen kan door te mailen naar David van de Velde (vandevelde@ese.eur.nl). 

Online inloopspreekuren 

In januari, februari en maart staan er online inloopspreekuren gepland.  Heb je interesse in de MDT- Impactreis maar ben je nog wat zoekende, ben je er al mee bezig en loop je ergens tegenaan of heb je andere vragen over de MDT-Impactreis? Meld je dan via deze link aan voor een tijdslot van 30 minuten tijdens een van onze online inloopspreekuren. Tijdens deze inloopmomenten kun je vrijblijvend met al jouw vragen over Impact binnen jouw MDT-organisatie terecht. De inloopspreekuren zijn één op één met een van onze onderzoekers.  

  • Donderdag 1 februari tussen 09:00 - 12:00 uur
  • Woensdag 21 februari 09:00 - 12:00 uur
  • Dinsdag 19 maart 09:00 - 12:00 uur

Passen geen van deze momenten óf heb je vragen over de online inloopmomenten? Stuur dan een mail naar David van de Velde (vandevelde@ese.eur.nl), zodat we kunnen zoeken naar een ander moment.  

Meld je aan voor één van de online inloopmomenten

Fysieke Impact trainingen 

We zijn op het moment ook bezig met de organisatie van een aantal fysieke Impactreis trainingen, die de komende maanden plaats zullen vinden in verschillende regio’s. Het doel van deze training is om te beginnen vanuit de basis: wat is impact precies? Tijdens de training zal er ook voldoende tijd zijn om eerste stappen te zetten om na te gaan denken over de impact van jouw MDT-project. Houd de nieuwsbrief de komende tijd in de gaten voor meer informatie hierover. Uiteraard kun je ook vast aangeven bij je regiofacilitator of accounthouder dat je interesse hebt in deelname aan een training.  

Heb je nog verdere vragen over impact, de training of de online inloopmomenten? Neem dan contact op met David van de Velde via vandevelde@ese.eur.nl. 

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.